středa 5. června 2013

VŮNĚ V OBYTNÝCH PROSTORECH

Nejen interiér dělá domov. Je spousta okolních faktorů, které právě domov dotvářejí. Jedním z nich je jsou i vůně, které dodávají vašemu domovu atmosféru. Jaká bude? I to můžete ovlivnit...
Kombinace esenciálních olejů použitých v hale by měla být lehká a vzdušná, měla by také mít antiseptické vlastnosti a působit proti pachům. Směsi, které jsou vhodné pro vstupní halu jsou citron, limetka a hořký pomeranč.
Sprej do místnosti:
Do 300 ml květinové vody z pomerančových květů přidejte 3 kapky od každého esenciálního oleje z citronu, limetky a hořkého pomeranče. Směs uložte do spreje s velmi jemným rozprašovačem.
Napuštění textilu
10 vatových polštářků či jiného savého materiálu pokropte směsí citronu, limetky a hořkého pomeranče a dejte je na vhodné místo, uvidíte jak celou vaši předsíň nebo vstupní místo krásně provoní.
Musíte vždy dát pozor aby jste nepotřísnili dřevo, samet nebo hedvábí, protože voda obsažená ve směsi by zanechala skvrny.
Berte to jako inspiraci, protože je jen a jen na vás, kterou vůni ve vstupní hale upřednostníte a která bude vonět právě vám:-) 
Autorka: Irena Dimunová
Čerpáno z knihy Aromaterapie pro každého - Veronica Sibley
 — v Foto: Alvhem Mäkleri & Interiör.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat